Ben je op zoek naar de perfecte bruidsjurk?

Bij Studio ZIP kan je bruidskleding laten maken precies naar je wens en op maat!

Wat is er allemaal mogelijk?

  • Een eigen ontwerp voor je trouwjurk  maken
  • Een ontwerp samenstellen uit voorbeelden van andere trouwjurken
  • Je jurk precies op maat laten maken, ook als je afwijkende maten hebt of zwanger bent
  • Je trouwjurk na afloop van je bruiloft laten vermaken tot galajurk

bruidskleding laten maken Schermafbeelding 2014-09-08 om 14.01.02 bruidskleding laten maken

Samen met jou schetsen we eerst een ontwerp. Alle details van de bruidsjurk komen aan bod. Dan zoeken we samen bruidsstof uit, wij bestellen staaltjes voor je zodat je een gevoel krijgt voor de stof en eventueel het kant. Dan maken wij een proefmodel dat je komt passen. Wij passen eventuele maatverschillen aan in het proefmodel. Dan beginnen we aan de jurk. Deze pas je ook nog een paar keer door totdat het perfect zit! Bij Studio ZIP bruidskleding laten maken betekend dat we doorgaan totdat de jurk helemaal naar jouw wens is en perfect past zodat jouw droomdag niet meer stuk kan!

Tips voor het laten maken van je trouwjurk
Wanneer je met ons om de tafel gaat om je bruidskleding te laten maken, moet je jouw wensen op een rijtje hebben. De volgende tips zijn handig om in je achterhoofd te houden.

Pas veel trouwjurken
Zorg dat je diverse trouwjurken hebt gepast. Vaak kun je hieruit zien welke belijning jou mooi staat en met welke halslijn je gezicht en schouders het beste uitkomen. Ook is passen belangrijk om te kijken welke tint het beste bij jou past. Probeer ook jurken van verschillende stoffen aan te trekken. Zo kom je erachter of je taft fijn vindt, of dat je meer van satijn houdt? Lees hier meer over soorten stof voor de bruidsjurk.

Bedenk hoeveel je aan je trouwjurk uit wilt geven
Wees duidelijk over wat je wilt uitgeven aan de jurk. Het zou jammer zijn als je verbaast bent over de uiteindelijke offerte. Ook zou het jammer zijn als wij een waanzinnige jurk voor je in gedachten hebben die helemaal niet in je budget past. Bij Studio ZIP liggen de prijzen voor een trouwjurk tussen de €450,- (simpel kort model) en €1500,- exclusief materialen.

Haal jouw creativiteit naar boven
Zoek naar voorbeelden van jurken die je aanspreken of maak een moodboard van materialen en vormen die je mooi vindt.

Duidelijkheid
Wij proberen altijd zoveel mogelijk details duidelijk te krijgen door middel van schetsen. Wij leggen alles vast in een tekening. Ben je ergens onzeker over? Laat het ons dan meteen weten, dan leggen we het nog eens uit en kijken we of we op een lijn zitten.

Laat een toile maken
Een toile is een jurk van een goedkope ‘proefstof’. Met behulp van van deze jurk testen we het patroon op jouw figuur. Hierdoor kun je zien of het ontwerp daadwerkelijk goed past bij jouw lichaam, of dat er nog wat aanpassingen gedaan moeten worden. Standaard zit een toile inbegrepen in het ontwerp en uitvoeren van je jurk

Weet wat je wilt met je op maat gemaakte couture bruidsjurk
Denk goed na over wat je wilt met jouw couture bruidsjurk. Ben je op zoek naar een uniek ontwerp of wil je een bestaand patroon helemaal eigen maken? Beide is mogelijk. Ee combinatie van bestaande modellen is ook mogelijk.